Süzme Salgı Çam Balı 850 gr zeytinyağı, çicek balı, bal
Süzme Salgı Çam Balı 850 gr zeytinyağı, çicek balı, bal
Süzme Salgı Çam Balı 850 gr zeytinyağı, çicek balı, bal
Süzme Salgı Çam Balı 850 gr zeytinyağı, çicek balı, bal
Süzme Salgı Çam Balı 850 gr zeytinyağı, çicek balı, bal

Süzme Salgı Çam Balı 850 gr

İndirim Oranı : %45 İndirim
Fiyat : ₺534,90
İndirimli : ₺295,00

 

:

Sadık Tarım olarak siz değerli müşterilerimize sunduğumuz bal çeşitlerimizden bir diğeri ise dünyada üretiminin % 90’nın Ege Bölgesinde yapıldığı Çam Balıdır. Çam Balını diğer ballardan ayıran farkı arılar çam balını çiçek poleninden değil Ege Bölgesi iklimine özgü bazı çam ağaçlarında yaşayan Çam Pamuklu Böceğinin salgısını tüketerek üretmektedirler. Arıcılarımız ve uzmanların incelediği ve testlere tabii tuttuğu Çam Ballarımızla mutfaklarınızı süslüyoruz.

Sadık Tarım Çam Balının üretim serüveni Çam Pamuklu Böceğinin çam ağacında bulunan öz suyu emmeleri ile başlamaktadır. Bu böceklerin oluşturduğu renksiz salgıyı ise arılar çam ormanlarında dolaşarak almaktadırlar. Aldıkları salgıyı kovana gidene kadar kendilerindeki enzimle birlikte işlemektedirler. Bu sayede Çam Balı mineral bakımından oldukça zengin bir konuma gelmektedir. Arıcılarımız ve uzmanların yaptığı çalışmalar sonrasında ise Sadık Tarım Çam Balı hazır hale gelmektedir. Çam Ballarımız Çiçek Balına göre daha koyu bir renktedir. Ek olarak Çam Balının kristalleşme süreci çiçek balına göre daha uzun sürmektedir. Tad olarak çiçek balından daha az tatlıdır ve boğazda yakıcı bir his bırakmamaktadır.

GERÇEK VE DOĞAL BALLARDA MUHAKKAK KRİSTALLEŞME GÖRÜNMEKTEDİR VE BU BALIN DOĞAL OLDUĞUNUN KANITIDIR.  KRİSTALİZASYON BALDA BULUNAN GLİKOZ ŞEKERİNİN ZAMANLA DOYMA NOKTASINA ULAŞARAK DİBE ÇÖKMESİ OLAYIDIR. BU YÜZDEN ÇAM BALLARI MUTLAKA KRİSTALİZE OLMAKTADIR VE BU DOĞAL BİR DURUMDUR.
Süzme Çam Ballarının kristalize olmaması için İŞLENMİŞ ballar ısıtılıp artından soğutulup polenlerin alındığı bir prosesten geçer. Bu işlemi yapmaktaki amaç normalde Kristalize olan balın kristalleşmesini önlemek için yapılır. Ancak bu işlem sonucunda uygulanan yüksek ısı sebebiyle vitaminler, enzimler, mineraller ve aminoasitlerin çoğu ölerek etkisini kaybeder ve balın doğallığını, sağlıklı olması özelliğini kaybettirir.

Sadık Tarım Süzme Çam Balının bilinen birçok faydası bulunmaktadır. Çam Balları Çiçek Ballarına göre daha fazla mineral, enzim ve aminoasit içermektedir. Demir eksikliğinde Sadık Tarım Çam Balı kullanımı tavsiye edilmektedir. Sindirim sistemine ve solunum yollarına olan yararları da uzmanlar tarafından kabul edilmektedir. Bir tatlı kaşığı Çam Balını bir bardak ılık su ile karıştırarak tüketildiği zaman kilo verme sürecinde yardımcı olmaktadır. Halsizlik ve yorgunluğa iyi geldiği, vücuda direnç kazandırdığı uzmanlar tarafından söylenmektedir.


Sadık Tarım Süzme Çam  Balımız Tarım ve Orman Bakanlığı Özel Gıda Kontrol Laboratuvarında analizlere tabi tutulmuş ve tüm analiz sonuçları siz değerli müşterilerimizle gururla paylaşılmaktadır.
Yapılan test sonuçlarındaki bazı değerleri incelediğimizde balda bulunan Prolin Değeri  Türk Gıda Kodeksi Tebliğine göre en az 300mg/kg olması gerekirken  Sadık Tarım Süzme Çam Balında bu değer 546.40mg/kg’dır. Prolin değerinin yüksek olması arıların balı yaparken doğadan nektar alıp almadığının ve aldığı nektar oranın bir göstergesi olarak açıklanmaktadır. Prolin değerini Çam balında dominant bulunan bir amino asittir. Bu miktarın fazla olması balın kalitesini ortaya çıkarmaktadır. Çam Balının olgunlaştırılması sırasında arıların midelerinden salgılayarak oluşturduğu ve  Sadık Tarım Süzme Çam Balımıza aktardığı enzimlerden bir diğeri olan Diastez  değeri ise Türk Gıda Kodeksi Tebliğine göre en az ‘8’ olması gerekirken bu değer ürünümüzde ’13.10’ olarak görüntülenmektedir. Diastez değeri üretilen ürüne ışıl işlem uygulanmadığının ve doğal olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilen bir araştırma sonucu ortaya çıkmaktadır. Diastez değeri arıların balı olgunlaştırması aşamasında midelerinde salgılayarak oluşturduğu bir enzimdir. Yapılan test sonuçlarında oldukça önemli olan bir diğer analiz ise Nem Değeri testleridir. Nem değeri testi sonucunda balın içindeki su miktarı ortaya çıkmaktadır. Bu değer balın olgunluğu ve raf ömrünün belirlenmesinde önemli bir rol oynar. Türk Gıda Kodeksi Tebliğine göre bu değerin en fazla %20 olması gerekirken Sadık Tarım Süzme Çam Balımızda %16.56 olarak ortaya çıkmaktadır. Bu değerin %20’den fazla olması balın erken hasat edildiğinin bir göstergesi olarak kabul edilmektedir. Bir diğer kriter ise Sadık Tarım Çam Balında Sakkaroz olmamalıdır. Arılarımız topladığı nektarların tamamını inversiyona uğratarak tüm sakkarozu Frutoz ve Glukoz olarak parçalamaktadır. Orijinal Çam Ballarında Sakkaroz bulunmamaktadır.


Sadık Tarım Süzme Çam Balımızı katı olarak tüketebileceğiniz gibi dilerseniz bal kavanozunun maksimum 40 derece sıcak su konulan bir kabın içerisinde bekletilerek (Benmari Yöntemi) çözülmesi ile de kullanabilirsiniz. Bir yaşından küçük bebekler ve arı ürünlerine alerjisi olan kişiler tarafından tüketilmemelidir. Kendi yemediğimizi başkalarına da yedirmeyiz mottosuyla hareket ettiğimizden dolayı tüm analiz sonuçlarımız şeffaf bir şekilde paylaşılmaktadır.

Sadık Tarım Süzme Çam Ballarımızı ekranların sevilen ikilisi NTV’de Halkın Mutfağı programında izleyicileri ile buluşturan Cüneyt Asan ve Adnan Şahin ürünlerimizi Sadık Tarım arazimizde denemişler ve lezzetine hayran kalmışlardır. Değerli misafirlerimiz keyifli dakikalara programlarında da yer vermişler ve Sadık Tarım ürünlerini izleyicilere önermişler ve kendi mutfaklarında kullandıklarını belirtmişlerdir.



 

kg
850 gr
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sadık Tarım olarak web sitesi deneyiminizi iyileştirmek için yasal mevzuata uygun çerezler (cookies) kullanmaktayız. Sitemizde kalmanız halinde çerez erişimine izin vermiş sayılırsınız. Detaylı bilgi için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.