Süzme Kekik Balı 850 gr zeytinyağı, çicek balı, bal
Süzme Kekik Balı 850 gr zeytinyağı, çicek balı, bal
Süzme Kekik Balı 850 gr zeytinyağı, çicek balı, bal
Süzme Kekik Balı 850 gr zeytinyağı, çicek balı, bal

Süzme Kekik Balı 850 gr

Fiyat : ₺654,90(KDV Dahil)

 

:

Sadık Tarım Süzme Kekik Balı ile mutfaklarınıza tat katmaya devam ediyoruz.  Kendine has kokusu ve değerli bileşenleriyle, hem lezzet hem de şifa yönünden sofraların vazgeçilmez ürünü olan kekik arılarında en sevdiği nektar kaynakları arasında yer almaktadır. Kekik Balı arıların ağırlıklı olarak kekik nektarlarından toplayarak elde ettiği bir Monoflora (Tek Çiçek) bal çeşididir.  Kekik Balımız kekik bitkisinin çiçeklenme dönemi olan Mayıs ayından başlayarak Ağustos sonuna kadar olan dönemde yapılmaktadır.

Sadık Tarım Süzme Kekik Balı besin üretimi konusunda disiplinli ve seçici canlılar olan bal arıları tarafından en yüksek besin değerine sahip kekik nektarlarını özenle toplayarak bal mucizesine dönüştürüp soflarınıza sunulmaktadır. Kekik Balının doğal yapısında karbonhidratlar, proteinler, enzimler, vitaminler ve fenolik maddeler bulunmaktadır. Yaz aylarında yaylarımızda açan kekik çiçekleri güzel kokularını etrafa saçmaktadır. Arılar saf kekik otlarının çiçeklerinin özünü toplayarak kovanlarına götürmektedirler. Kovanlara götürülen ballarda enzim içeriği yüksektir ve içerdiği baharatımsı tadı ile Sadık Tarım Süzme Kekik Balı ortaya çıkar.  

GERÇEK VE DOĞAL BALLARDA MUHAKKAK KRİSTALLEŞME GÖRÜNMEKTEDİR VE BU BALIN DOĞAL OLDUĞUNUN KANITIDIR.  KRİSTALİZASYON BALDA BULUNAN GLİKOZ ŞEKERİNİN ZAMANLA DOYMA NOKTASINA ULAŞARAK DİBE ÇÖKMESİ OLAYIDIR. BU YÜZDEN KEKİK BALLARI MUTLAKA KRİSTALİZE OLMAKTADIR VE BU DOĞAL BİR DURUMDUR. Süzme Kekik Ballarının kristalize olmaması için İŞLENMİŞ ballar ısıtılıp artından soğutulup polenlerin alındığı bir prosesten geçer. Bu işlemi yapmaktaki amaç normalde Kristalize olan balın kristalleşmesini önlemek için yapılır. Ancak bu işlem sonucunda uygulanan yüksek ısı sebebiyle vitaminler, enzimler, mineraller ve aminoasitlerin çoğu ölerek etkisini kaybeder ve balın doğallığını, sağlıklı olması özelliğini kaybettirir. Kekik Balımızı peteklerimizden süzdükten sonra dinlendirme işlemi sonrasında paketleyerek doğallığını korumaktayız.

Sadık Tarım Süzme Kekik Balının bilinen birçok faydası bulunmaktadır. Süzme Kekik Balının vücudun günlük besin ihtiyacını karşılamaya yardımcı olması amacıyla kullanılması tavsiye edilmektedir. Kekik bitkisinin içerdiği Timol maddesi sayesinde kekik balı anti paraziter bir etkiye sahip olduğundan soğuk algınlığının giderilmesinde yardımcı olmaktadır. Öksürük, zatürre, bronşit,  karaciğer, mide, astım ve egzama hastalıklarına iyi geldiği uzmanlar tarafından söylenmektedir. İçerdiği anti parazitler sayesinde yaraların iyileşmesinde etkili olmaktadır. İştah açıcı bir baldır ve kilo almak isteyenlerin kullanması uzmanlar tarafında tavsiye edilmektedir. Sadık Tarım Süzme Kekik balı kokusu ve tadı ile nefes açıcı bir özelliğe de sahiptir.

Sadık Tarım Süzme Kekik Balımız Tarım ve Orman Bakanlığı Özel Gıda Kontrol Laboratuvarında analizlere tabi tutulmuş ve tüm analiz sonuçları siz değerli müşterilerimizle gururla paylaşılmaktadır.
Yapılan test sonuçlarındaki bazı değerleri incelediğimizde balda bulunan Prolin Değeri  Türk Gıda Kodeksi Tebliğine göre en az 300mg/kg olması gerekirken  Sadık Tarım Süzme Kekik Balında bu değer 607.60 mg/kg’dır. Prolin değerinin yüksek olması arıların balı yaparken doğadan nektar alıp almadığının ve aldığı nektar oranın bir göstergesi olarak açıklanmaktadır. Prolin miktarı balda kalite kriteridir. Kekik Balının olgunlaştırılması sırasında arıların midelerinden salgılayarak oluşturduğu ve  Sadık Tarım Süzme Kekik Balımıza aktardığı enzimlerden bir diğeri olan Diastez  değeri ise Türk Gıda Kodeksi Tebliğine göre en az ‘8’ olması gerekirken bu değer ürünümüzde ’16.67’ olarak görüntülenmektedir. Diastez değeri üretilen ürüne ışıl işlem uygulanmadığının ve doğal olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilen bir araştırma sonucu ortaya çıkmaktadır. Yapılan test sonuçlarında oldukça önemli olan bir diğer analiz ise Nem Değeri testleridir. Nem değeri testi sonucunda balın içindeki su miktarı ortaya çıkmaktadır. Bu değer balın olgunluğu ve raf ömrünün belirlenmesinde önemli bir rol oynar. Türk Gıda Kodeksi Tebliğine göre bu değerin en fazla %20 olması gerekirken Sadık Tarım Süzme Kekik Balımızda %16.67 olarak ortaya çıkmaktadır. Bu değerin %20’den fazla olması balın erken hasat edildiğinin bir göstergesi olarak kabul edilmektedir.  Bir diğer kriter ise Sadık Tarım Kekik Balında Sakkaroz olmamalıdır. Arılarımız topladığı nektarların tamamını inversiyona uğratarak tüm sakkarozu Frutoz ve Glukoz olarak parçalamaktadır. Orijinal Kekik  Ballarında Sakkaroz bulunmamaktadır.

Sadık Tarım Süzme Kekik Balımızı katı olarak tüketebileceğiniz gibi dilerseniz bal kavanozunun maksimum 40 derece sıcak su konulan bir kabın içerisinde bekletilerek (Benmari Yöntemi) çözülmesi ile de kullanabilirsiniz. Sadık Tarım Süzme Kekik Balının rengi genel olarak içeriğinde bulunan karotenoid ve flavonoidlere bağlıdır. Kekik Balı koyu renkli bir baldır. Bunun nedeni ise içeriğinde fazla miktarda antioksidan madde bulunmasıdır. Kekik Balımız tadıldığında Kekik aromasının yoğun olarak hissedildiği buruk bir tada sahiptir. Tropik meyveleri anımsatan lezzetiyle keyifli bir tüketim sağlar.
Bir yaşından küçük bebekler ve arı ürünlerine alerjisi olan kişiler tarafından tüketilmemelidir.  Kendi yemediğimizi başkalarına da yedirmeyiz mottosuyla hareket ettiğimizden dolayı tüm analiz sonuçlarımız şeffaf bir şekilde paylaşılmaktadır.


Sadık Tarım Süzme Kekik Ballarımızı ekranların sevilen ikilisi NTV’de Halkın Mutfağı programında izleyicileri ile buluşturan Cüneyt Asan ve Adnan Şahin ürünlerimizi Sadık Tarım arazimizde denemişler ve lezzetine hayran kalmışlardır. Değerli misafirlerimiz keyifli dakikalara programlarında da yer vermişler ve Sadık Tarım ürünlerini izleyicilere önermişler ve kendi mutfaklarında kullandıklarını belirtmişlerdir.

kg
850 gr
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sadık Tarım olarak web sitesi deneyiminizi iyileştirmek için yasal mevzuata uygun çerezler (cookies) kullanmaktayız. Sitemizde kalmanız halinde çerez erişimine izin vermiş sayılırsınız. Detaylı bilgi için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.