Sadık Tarım Anneler Günü Özel Tatlı Sevenler Sepeti;850g Kekik Balı + 850g Narenciye Balı + 850g Hayıt Balı   zeytinyağı, çicek balı, bal
Sadık Tarım Anneler Günü Özel Tatlı Sevenler Sepeti;850g Kekik Balı + 850g Narenciye Balı + 850g Hayıt Balı   zeytinyağı, çicek balı, bal

Sadık Tarım Anneler Günü Özel Tatlı Sevenler Sepeti;850g Kekik Balı + 850g Narenciye Balı + 850g Hayıt Balı

Fiyat : ₺1.872,00(KDV Dahil)

1L L Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı+ 0,5 L Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı

:

Sadık Tarım olarak baharın gelişiyle renk renk açan çiçeklere uzman ekipten oluşan arıcılarımız bal yapımına elverişli mevsim ve bitki örtüsünün de olduğu en güzel yaylalara kovanlarımızı dönemsel olarak taşımaktadırlar. Bu yüzden arıların çevreden topladıkları bitki nektarlarının türüne bağlı olarak tadı ve aroması değişmektedir.

Sadık Tarım Süzme Çiçek Balı arıların çiçeklerin salgıladığı ve balın ana kaynağı olan nektarı toplayıp bal midelerinde saklamasıyla serüvenine başlamaktadır. Bu aşama sonrasında peteklere bırakılan bu nektarları işçi arılar tekrar içerler ve kovanlara bırakırlar. Kendi bünyelerinde enzimlerle karıştırarak besin içeriği yüksek, tatlı ve doğal bir gıda maddesi ortaya çıkan içeriğinde yüksek mineraller ve vitaminler barındıran Sadık Tarım Süzme Çiçek Balı ortaya çıkar.

GERÇEK VE DOĞAL BALLARDA MUHAKKAK KRİSTALLEŞME GÖRÜNMEKTEDİR VE BU BALIN DOĞAL OLDUĞUNUN KANITIDIR.  KRİSTALİZASYON BALDA BULUNAN GLİKOZ ŞEKERİNİN ZAMANLA DOYMA NOKTASINA ULAŞARAK DİBE ÇÖKMESİ OLAYIDIR. BU YÜZDEN ÇİÇEK BALLARI MUTLAKA KRİSTALİZE OLMAKTADIR VE BU DOĞAL BİR DURUMDUR.
Süzme Çiçek Ballarının kristalize olmaması için İŞLENMİŞ ballar ısıtılıp artından soğutulup polenlerin alındığı bir prosesten geçer. Bu işlemi yapmaktaki amaç normalde Kristalize olan balın kristalleşmesini önlemek için yapılır. Ancak bu işlem sonucunda uygulanan yüksek ısı sebebiyle vitaminler, enzimler, mineraller ve aminoasitlerin çoğu ölerek etkisini kaybeder ve balın doğallığını, sağlıklı olması özelliğini kaybettirir.

Sadık Tarım Süzme Çiçek Balının bilinen birçok faydası bulunmaktadır. İçerdiği antioksidan bileşikler nedeniyle yaşlanma karşıtı bir özelliği bulunmaktadır.  Bakteri oluşumu ve yaraların iyileşmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Bir tatlı kaşığı Süzme Çiçek Balını bir bardak suyla bir miktarını karıştırıp içtiğinizde bağırsaklarda biriken toksikleri ve damar tıkanıklıklarını engellediği uzmanlar tarafından söylenmektedir. İçerdiği antibiyotik özellikler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirici bir yapıya sahiptir.

Sadık Tarım Süzme Çiçek Balımız Tarım ve Orman Bakanlığı Özel Gıda Kontrol Laboratuvarında analizlere tabi tutulmuş ve tüm analiz sonuçları siz değerli müşterilerimizle gururla paylaşılmaktadır.
Yapılan test sonuçlarındaki bazı değerleri incelediğimizde balda bulunan Prolin Değeri  Türk Gıda Kodeksi Tebliğine göre en az 300mg/kg olması gerekirken  Sadık Tarım Süzme Çiçek Balında bu değer 604.80mg/kg’dır. Prolin değerinin yüksek olması arıların balı yaparken doğadan nektar alıp almadığının ve aldığı nektar oranın bir göstergesi olarak açıklanmaktadır. Çiçek Balının olgunlaştırılması sırasında arıların midelerinden salgılayarak oluşturduğu ve  Sadık Tarım Süzme Çiçek Balımıza aktardığı enzimlerden bir diğeri olan Diastez  değeri ise Türk Gıda Kodeksi Tebliğine göre en az ‘8’ olması gerekirken bu değer ürünümüzde ’14.80’ olarak görüntülenmektedir. Diastez değeri üretilen ürüne ışıl işlem uygulanmadığının ve doğal olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilen bir araştırma sonucu ortaya çıkmaktadır. Yapılan test sonuçlarında oldukça önemli olan bir diğer analiz ise Nem Değeri testleridir. Nem değeri testi sonucunda balın içindeki su miktarı ortaya çıkmaktadır. Bu değer balın olgunluğu ve raf ömrünün belirlenmesinde önemli bir rol oynar. Türk Gıda Kodeksi Tebliğine göre bu değerin en fazla %20 olması gerekirken Sadık Tarım Süzme Çiçek Balımızda %15.40 olarak ortaya çıkmaktadır. Bu değerin %20’den fazla olması balın erken hasat edildiğinin bir göstergesi olarak kabul edilmektedir.  Bir diğer kriter ise Sadık Tarım Çiçek Balında Sakkaroz olmamalıdır. Arılarımız topladığı nektarların tamamını inversiyona uğratarak tüm sakkarozu Frutoz ve Glukoz olarak parçalamaktadır. Orijinal Çiçek Ballarında Sakkaroz bulunmamaktadır.

Sadık Tarım Süzme Çiçek Balımızı katı olarak tüketebileceğiniz gibi dilerseniz bal kavanozunun maksimum 40 derece sıcak su konulan bir kabın içerisinde bekletilerek (Benmari Yöntemi) çözülmesi ile de kullanabilirsiniz. Bir yaşından küçük bebekler ve arı ürünlerine alerjisi olan kişiler tarafından tüketilmemelidir. Kendi yemediğimizi başkalarına da yedirmeyiz mottosuyla hareket ettiğimizden dolayı tüm analiz sonuçlarımız şeffaf bir şekilde paylaşılmaktadır.

Sadık Tarım Süzme Çiçek Ballarımızı ekranların sevilen ikilisi NTV’de Halkın Mutfağı programında izleyicileri ile buluşturan Cüneyt Asan ve Adnan Şahin ürünlerimizi Sadık Tarım arazimizde denemişler ve lezzetine hayran kalmışlardır. Değerli misafirlerimiz keyifli dakikalara programlarında da yer vermişler ve Sadık Tarım ürünlerini izleyicilere önermişler ve kendi mutfaklarında kullandıklarını belirtmişlerdir.

 

 

 

Ege Bölgesinde Büyük Menderes nehrinin suladığı verimli topraklarda zeytin ve zeytinyağının buluntularına rastlanan Tripolis antik kentinin esintileri ile birlikte İyi Tarım uygulamaları kapsamında geçmişi günümüze taşıyarak büyük bir hassasiyet ve önemle yetiştirdiğimiz çoğunluğu Memecik ve Gemlik cinsi ağaçlarımızdan oluşan zeytinlerimiz özenli bir şekilde elle toplanmaktadır.

Sadık Tarım Zeytinyağları Erken Hasat edilerek aynı gün içerisinde Soğuk Sıkım Tekniği ile sofralarınıza misafir olmaktadır. Sadık Tarım tarafından üretilen yağlarımız tek bahçe ürünüdür. Tek bahçe üretimi olması ürünlerin aroma kalitesini arttırmaktadır. Sadık Tarım Zeytinyağları üretimi esnasında hiçbir kimyasal işleme tabii tutulmaz ve başka yağlarla karıştırılmaz. Üreticiden direkt olarak tüketiciye ulaşmaktadır. Kapağı açıldığı anda tadı ve kokusu ile büyüleyici bir etkiye sahiptir. Zeytinyağlarımız 0,5 asit oranına sahiptir.

Dalından özenle toplanan ürünlerimiz bekletilmeden 20-23 derecede soğuk sıkım tekniği ile hazırlanarak mutfaklarınıza misafir olmaktadır. Ürünlerimiz paslanmaz çelik krom 304 kalite tanklarda depolanmaktadır.
Erken Hasat Soğuk Sıkım ürünlerimizin üretim tarihi 10.01.2022’dir.
Tavsiye edilen son tüketim tarihi ise 10.01.2024’dür.
Ürün içeriği : Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağ
Ürün Yöresi : Ege Bölgesi
Ürün Cinsi : Çoğunluğu Memecik Ve Gemlik’ten oluşmaktadır.

Sadık Tarım Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağlarımız analiz sonuçlarındaki polifenol değerlerine göre gerçek bir şifa kaynağıdır. Polifenol, kanser ve tümör oluşumunu, gelişimini önleyebilmektedir. Kalp hastalığı riskini azaltabilen özelliğe sahiptir. İnsan vücudunun doğal yaşlanma sürecini geciktirir.  Sadık Tarım tarafından özenle hazırlanıp sizlere sunulan ürünlerimizin sağlık açısından birçok faydası daha bulunmaktadır. Zeytinyağlarımız metabolizmayı hızlandırmaktadır. İçindeki yüksek fenoller sayesinde antibakteriyel bir özelliğe sahiptir. İçerdiği bileşenler sayesinde sindirim sürecine destek olmaktadır. Omega 3, A,D,E ve K vitaminleri açısından oldukça zengindir. İçerdiği E vitamini sayesinde nemlendirici bir etkiye sahiptir ve cilt sağlığını korumaktadır.

Sadık Tarım Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağlarımız birçok ünlü şef tarafından tavsiye edilmekte ve kullanılmaktadır. Ünlü Gurme Vedat  Milör’ün  İtalyan standartlara en yakın pizzaların tüketilebileceği yer olarak belirttiği Nappo Pizza ürünlerinde Sadık Tarım Zeytinyağlarını tercih etmektedir ve kullanmaktadır. Nappo Pizza Restoranlarında Sadık Tarım Zeytinyağlarını servis masalarında çiğ olarak da müşterilerinin beğenisine sunmaktadır.   Ekranların  sevilen ismi ‘Etin Profesörü’ olarak tanınan ‘Cüneyt Asan’ ve Anadolu Mutfakları araştırmacısı ‘Adnan Şahin’  Sadık Tarım Zeytinlerinin üretildiği araziyi bizzat incelemişler, Sadık Tarımın üretim süreçleri hakkında bilgi sahibi olmuşlar ve bunu ‘Halkın Mutfağı’ programlarında seyircileri ile paylaşmışlardır. Her iki şefte Sadık Tarım Zeytinyağlarını kullanmakta ve önermektedirler. 2022 Yılında Ekim Ayında ‘Sade Beş Denizler Mutfağı’ işletmesi ile MİCHELİN REHBERİ ÖDÜLÜNE layık görülen işletme sahibi Şef Deniz Şahin’de Sadık Tarım Zeytinyağlarını tatmış ve restaurantında Sadık Tarım Zeytinyağlarımızı kullanmaktadır. Ürünün lezzeti hakkında olumlu geri dönüşler yaparak ürünümüzü tavsiye etmektedir. Sadık Tarım Zeytinyağları başta Türkiye olmak üzere Dubai, Mekke, Riyad gibi şehirlerde hizmet veren Gürkan Şef tarafından da denenmiştir. Şefimiz ürünümüzü çok beğendiğini ve tavsiye ettiğini belirtmiştir.

Sadık Tarım Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağlarımız soğuk ve sıcak yemeklerin yanı sıra salatalarda, mezelerde kullanabilirsiniz. Sabah kahvaltılarınızda ise çiğ olarak tüketebilir, pilav, makarna, ekmek, pizza ve ızgara balık üstüne çiğ dökerek kullanımı tavsiye edilmektedir. Uzmanlar tarafından her sabah 1 yemek kaşığı çiğ zeytinyağı tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Saf bir şekilde hazırlanan Sadık Tarım Erken Hasat Sıkım Zeytinyağımızı her sabah kullanabilirsiniz.

 

Ürünlerinizi güneş ışığı görmeyen serin ve rutubetsiz ortamlarda muhafaza etmenizi öneririz.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sadık Tarım olarak web sitesi deneyiminizi iyileştirmek için yasal mevzuata uygun çerezler (cookies) kullanmaktayız. Sitemizde kalmanız halinde çerez erişimine izin vermiş sayılırsınız. Detaylı bilgi için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.